STERK starten in onze school!                      

 CONCRETE INVULLING VAN ONS PEDAGOGISCH PROJECT

STIMULEREN & SAMEN

JIJ – LEERLING: Jij bent het vertrekpunt. Je leert jezelf en je grenzen kennen binnen een veilige omgeving, waarin iedereen zichzelf mag zijn.

WIJ – LEERKRACHTEN: We stimuleren je talenten, je interesses, je leerstijl en je manier van zijn. We zoeken samen naar jouw mogelijkheden en jouw uitdagingen. We motiveren je om je zo sterk  mogelijk zelfstandig te ontwikkelen, indien nodig met onze hulp

TALENT

JIJ – LEERLING: Je leert jouw talenten kennen. Hierdoor stimuleer je je groeikansen en verhoogt jouw motivatie.

WIJ – LEERKRACHTEN: We werken gedifferentieerd en bieden jou voldoende uitdaging, niet alleen binnen de lessen. Via onze talentenuren verkennen we samen wat je graag doet en waar je sterk in bent.

EERSTE GRAAD

JIJ – LEERLING: Je hoeft nog niet onmiddellijk een studiekeuze te maken in onze middenschool. Je leert hier de verschillende gebieden binnen het onderwijs kennen. Op die manier ondervind je eerst wat je graag doet en welke richting je goed ligt om zo een sterke keuze te maken naar de bovenbouw.

WIJ – LEERKRACHTEN: Wij begeleiden jou doorheen jouw school – en studieloopbaan. Jij, je ouders en je leerkrachten gaan aan de slag met onze wegwijzer, het keuzewerkboek en de talentenkaart. Zo krijgen wij een goed beeld van jouw mogelijkheden en op die manier kunnen we je goed oriënteren.

RESPECT

JIJ – LEERLING: Je leert om uit te komen voor je eigen mening en dit met het nodige respect voor de anderen en je omgeving. Jij krijgt de vrijheid om je eigen identiteit te zoeken en te ontwikkelen tot een sterke persoonlijkheid.

WIJ – LEERKRACHTEN: We vertrekken vanuit onze christelijke waarden en normen en tonen respect voor alle culturen. We wisselen samen ideeën uit over politieke en maatschappelijke thema’s. We waarderen de verschillende karakters en leermethoden van iedereen binnen onze
school.

KWALITEIT & KANSEN

JIJ – LEERLING: Jij leert zoeken naar jezelf, jezelf uit te dagen open-minded te denken en flexibel te zijn.

WIJ – LEERKRACHTEN: We maken een veilige omgeving en geven je de kans om fouten te maken en om nieuwe kansen aan te grijpen. We gaan samen met jou op zoek naar verschillende oplossingsstrategieën. Je gaat hiermee creatief en zelfstandig aan de slag. Op deze manier kan je in alle vertrouwen nieuwe uitdagingen aangaan. Dit maakt dat we je kwaliteitsvol onderwijs bieden.